joi, 18 iunie 2009

Dragostea si efectele ei

Nu are importanta locul , timpul , motivul , IUBIREA , DRAGOSTEA , se manifesta sublima , pura , fara conditii , discriminari .Nu conteaza varsta , etnie , distanta , religie , apare pur si simplu, este primita cu bratele deschise atunci cand este asteptata....ne resemnam atunci cand vine pe "nepusa masa" . Eeeeeeee.....IUBIREA.......ei nimeni nu-i intoarce spatele , este vazuta cu atata stima , zicem ca fara ea, viata nu are rost , nu are farmec , mereu vorbim de iubire cu atata incantare ....incat uitam ce devenim cand iubim , uitam ca putem avea destule dezavantaje din pricina ei .
Am citit articole , despre IUBIRE , DRAGOSTE ...ale fetelor indragostite ce traiesc in lumea lor roz....pentru prima data , sau fete care trec cu vederea momentele grele intr-o relatie....care sunt acceptate de dragul iubirii...dar nimeni nu descrie partea negativa a dragostei.....suntem constienti ca exista asa ceva dar totusi nu o expunem.As vrea sa stiu cat mai multe pareri legate de acest sentiment.As vrea sa stiu , de la o persoana care a suferit groaznic din cauza dragostei cum este sa iubesti iar (asta daca unii mai pot iubii , daca exista cineva demn de iubirea ce o poti oferi , daca mai poti oferii incredere)
Mereu spunem cat de fericite suntem , cat de bine este sa iubesti , sa te simti iubit
De ce oare nu recunostem cand suferim...?
De ce oare nu vrem sa vedem realitatea asa cum este...?
De ce ne lasam condusi de sentimente , nu putem face nimic pentru noi caci in acele momente "gandim" cu inima(uneori dezavantajul nostru , atuul partenerului).Asa permitem momentelor de nefericire , dezamagire sa-si faca loc in paradisul nostru . Drgaostea ne face sa devenim poeti , scoate putinul sau intregul romantism pe care-l avem si fara sa vrem incepem a-l folosi....fie in declaratii , fie in dormitor , fie in orice imprejurare .
De multe ori auzim....DRAGOSTEA TE FACE MAI BUN....(serios...chiar crede-ti? eu nu )
Dragoste nu te face mai bun...(decat cu partenerul)...dragostea te face mai indiferent...nu ne mai pasa de cei din jur...ce zic...ce fac....atunci clar ignoram ..nu mai comentam , noi avem deja paradisul nostru , nu vrem sa pierdem pic de energie pozitiva , vrem sa o aducem pe toata in relatie....Dragostea...visul devenit realitate, micul nostru paradis , dureaza putin ...1 an.....doi ani....3 ani....depinde de cuplu....cu cata intensitate se iubesc...cei doi , cat romantism ii leaga , cat de pasionali sunt.
Cel mai grv este cand in micul nostru paradis.....in lumea acesta roz...."bat la usa" obisnuinta, indiferenta , lipsa de respect , reprosurile , iar noi pasivi fara a ne da seama de nesimtirea timpului...care dupa parerea lui crede ca , ajunge atata bine stare , fericire ni le azvarle in "lumea roz". La unele poate facem fata chiar daca se instaleaza ele....pline de nesimtire si rea vointa...ca de...noi 2 cei care zicem ca ne vom iubii vesnic ca la inceput...devenim inovatori....eiiii , putin asa ...nu foarte mult nu nu...doar putin..ca de viata .....hmmm...trebuie sa-si urmeze cursul , si pe cine a lasat viata asta fericit pe deplin....pe cine au ocolit problemele..in dragoste....exact...pe nimeni....!!!
Asa ca aceste nevinovate "trairi" care nu-si fac de cat datoria incep sa se faca simtite...

OBISNUINTA sau A DOUA DRAGOSTE....urata comparatie...dar cu realitatea nu ne punem...e grea dura...dar ne trezeste....Datorita ei multe cupluri inca mai sunt impreuna , chiar daca sunt constienti ca nu se mai poate face nimic pentru relatia lor pentru a fii totul cum a fost sau macar pe sfert....Cum ne dam seama ca este ea.....eiiii....este sentimentul acela care nu-ti da voie sa te desparti desi tu asta iti doresti.....dar cand vrei sa pleci , te trage de mana si-ti face in ciuda ca-i mai puternic de cat vointa ta...vezi ca nu se mai poate , dar te incapatanezi , nu se poate fara partener , ca-l "iubesti" crezi tu....mama ei de obisnuinta....te-a prins si pe tine....dar stii ce-i mai rau.....ea te face un om las....INDIFERENT....
OOOO...INDIFERENTA.....asta chiar ca doare.....omoara pe dinauntru incet dar sigur...incepe...nepasarea la adresa ta , la adresa paretenurului , nu-ti mai pasa cum te porti , cum se poarta , daca v-ati spus azi...TE IUBESC....sau cine stie daca mai stiti sa pronuntati acest cuvant....?
Alo......aici pamantul...mi se pare mie, sau dragostea si-a cam luat zborul de aici , cauta cupluri noi, unde sa faca ce-a facut din voi....din noi...indiferenta , care stii ce face... duce la lipsa de respect
LIPSA RESPECTULUI......UUUU... asta chiar nu are stil.....e lipsita de orice scrupule....nu are pic de bun simt . Dupa ce obisnuinta te-a facut sa devi indiferent , acum se instaleaza in toata "splendoarea" ei.LIPSA RESPECTULUI....urat...doamne... cat de urat...dar ea se simte atat de bine....parca era de acolo....din relatie , te-a gasit mai slab si se foloseste de tine , dupa bunul plac , si stai ca asta nu este tot a adus cu ea si reprosurile , eee ce stii tu .....pachet promotional....oferta , "NOI ASIGURAM ESECUL" nu e "minunat" , irezistibil ...parca l-ai " vrea si tu ".....hmmmm...
Simtiti ce ati devenit ...? sclavi , oameni ce se lasa condusi de sentimente josnice. Dupa un repros , vine o palma , acum...de ...daca baiatul e mai" sportiv" , sa fii sigura ca vei fii sac de box, minge de fotbal , sunt comvinsa ca in acele momente blestemati clipa in care l-ati cunoscut....dar nu trebuie trebuie sa reflectati sa vedeti de ce nu mai merge si sa luati o decizie in primul rand sa va RESPECTATI , sa prinde-ti INCREDERE IN SINE , sa fiti EGOISTA (daca se regaseste vreun barbat in aceste randuri sa treaca in termeni masculini)
Sunt situatii mult mai rele decat cele relatate , eu am scris , doar o traire transformata intr-o ironie a vietii....imi cer scuze pentru lipsa de eleganta in scris , dar esecul in dragoste nu vine elegant , ci cu vulgaritate , josnicie , nepasare . Sa nu uitam ca nu suntem stapani pe viata nimanui , nici macar pe a noastra ,sa nu ne jucam cu sentimentele nimanui caci in fata dragostei suntem egali. ..cu totii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu